De Fargesia Rufa voor in de tuin

Wil je deĀ Fargesia Rufa in de tuin? Dat kan! Fargesia Rufa is een prachtige bamboe soort die goed in de tuin te plaatsen is. Deze bamboe heeft mooie rode bladeren en groeit erg langzaam, waardoor hij zich perfect leent voor een solitaire positie in de tuin. In dit artikel geven we meer informatie over Fargesia Rufa en vertellen we je hoe je hem het beste kunt planten!

Deze bamboesoort heeft mooie frisgroene bladeren, maar daarbij ook rode stengels die veranderen in een olijfgroene kleur. Een echte eyecatcher voor in de tuin dus! Niet alleen een oosters tintje, maar ook een rustgevend gevoel.

Om deze bamboe plant te kunnen poten is het belangrijk dat eerste de gekozen plek vrij wordt gemaakt van onkruid. Daarna kan er een sleuf worden gemaakt die twee keer zo groot is als de kluit van de Fargesia Rufa. In deze sleuf kun je dan de grond los maken en dit mengen met tuincompost. Dan kan de kluit onder worden gedompeld in water en in de sleuf worden geplaatst. Deze kan dicht worden gemaakt en de aarde kan worden aangedrukt. Het is belangrijk om in de eerste periode de plant voldoende water te geven. Dit zodat de wortels hun plek in de grond goed kunnen vinden.

De plek waar je de Fargesia Rufa het beste kan plaatsen is in de zon of half schaduw. Dit omdat de bamboe de zon erg fijn vindt. Als je deze plant graag wilt aanschaffen dan kun je deze online bij Haagplanten Heijnen kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *