Zo kies jij de beste fauteuil voor thuis

Het kan een geweldig statement of een ouderwetse domper zijn; de perfecte fauteuil voor thuis uitzoeken is zo gemakkelijk nog niet. De stoelen komen tegenwoordig in zoveel kleuren en maten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We nemen je mee in extra informatie over de leunstoel en hoe je deze het best kun onderhouden.

Fauteuils hebben een enorme vlucht genomen als het gaat om innovatie. De meeste stoelen beschikken nu over een elektrische of handmatige functie om verschillende delen van de stoel te kunnen verstellen. Ze zijn te personaliseren met de kleur en stof die jij het mooist vindt. Alhoewel de stoelen net zo lekker liggen als je eigen bed, is het belangrijk dat je de fauteuil ook weer uitkomt. Zo zijn de sta-op-stoelen in het leven geroepen. Een relaxfauteuil met een extra functie: de rugleuning kan zo versteld worden dat hij je een letterlijk steuntje in de rug geeft om weer gemakkelijk uit de stoel te stappen.

Je zal voornamelijk genieten van de leunstoel, maar ook dit meubel moet onderhouden worden. Het belangrijkste verschil zit hem in of je fauteuil bekleed is met echt leder of immitatieleer. Leder kost meer tijd om te onderhouden. Zo heeft de stoel een beschermlaag nodig die je zelf kan aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat er geen vuil in de stof kan trekken. Daarnaast gaat het ook slijtage tegen, al voorkom je dat nooit helemaal. De beschermlaag kun je gemakkelijk schoonmaken met een doekje. Hou ook rekening met de plaatsing van de stoel in het huis en de lichtinval, als er veel licht op de stoel schijnt verkleurt de stof sneller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *