Je eigen moestuin beginnen

Wil jij graag een eigen moestuin? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Hieronder volgen een aantal tips bij het beginnen van jouw moestuin.

De plek

Voordat je begint met je moestuin moet je eerst goed kijken naar de plaats waar je dit wil gaan doen. Het beste is een plek in de zon, maar de moestuin moet wel beschermd worden tegen wind. In dat geval kun je een heg plaatsen die de wind tegen houdt.

Het beste is een lichtzure en vochtige grond. Als jouw tuin dit niet heeft, dan kun je ook compost gebruiken. Dit zorgt voor extra voeding en is erg goed voor de planten.

Wees geduldig

Heb je nog geen ervaring met een moestuin, begin dan rustig aan.. Het is belangrijk om eerst klein te beginnen en na verloop van tijd de moestuin uit te breiden. We snappen dat je graag veel wilt verbouwen, maar dat is niet altijd het beste idee. Begin eerst met 10 vierkante meter en wanneer je meer ervaring hebt kun je dit gerust uitbreiden.

Kies voor makkelijke groenten

Er zijn veel groentes die je kunt poten in de moestuin. Maar het is slim om eerst groenten te kiezen die gemakkelijk zijn qua onderhoud en verzorging. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een courgetteplant, bieten, sla of bonen. Het is belangrijk dat je deze voldoende water geeft.

 

Ook moet je rustig aan beginnen en niet te veel zaadjes van hetzelfde soort poten. Dat houdt natuurlijk in dat je heel veel van een soort hebt en dus ineens elke dag sla eet. Het is slim om verschillende soorten groenten te poten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *