10 keer mooie groene bloeiende tuin planten

Mooie groene bloeiende planten maken de tuin. Het is verrassend hoeveel tuinplanten ook in de winter mooi blijven. Daarvan staan er hieronder 10 vermeld. Ze hebben behalve groen blijven allemaal ook nog iets anders te bieden. Combineer deze bijzondere groene bloeiende planten voor je tuin met de ander gekleurde bloeiers en maak je tuin het hele jaar de plaats om van te genieten.

Vingerplant

De vingerplant heeft in Hollandse winters bescherming nodig, maar dan heb je ook een mooie groenblijvende plant die bescheiden bloeit. Na de bloei worden er soms besjes gevormd. De bladeren van de plant kunnen wel 40 centimeter groot worden en doen aan vingers denken. De vingerplant moet niet in de wind staan, maar bij voorkeur op een rustig plekje. Een plant waar je met goede zorg jaren plezier van kan hebben.

Hoogte: maximaal 3 meter
Wanneer vingerplant zaaien: voorjaar
Bloeitijd: oktober/november
Latijnse naam: Fatsia Japonica
Soort plant: vaste plant
De vingerplant komt vaak in de tuin terecht als deze te groot wordt als kamerplant.

2. Rotsheide

Rotsheide heeft een felrode kleur in het voorjaar, na de bloei worden de bladeren groen en die kleur houden ze ook gedurende de winter. De bloemetjes aan deze groen bloeiende planten zijn wit, klein en onopvallend. De rotsheide moet het beslist hebben van het mooie blad.

Hoogte: 30 centimeter
Wanneer rotsheide zaaien: voorjaar
Bloeitijd: april/mei
Latijnse naam: Pieris
Soort plant: heide
Deze heide heeft kwetsbare bladeren en heeft een voorkeur voor een beschutte plaats. Snoeien is geen goed idee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *